Norsk English Deutsch Francais
 

Del på Facebook


  Nettkamera
Live! Klikk for større bilde

  Hovedpartner


  Samarbeidspartnere


Slik blir Lofotens Opplevelseshotell!
Arkitektkontoret Jensen & Skodvin er vinneren av arkitektkonkurransen “Opplevelseshotell på Lofotens ytterside”


En enstemmig jury har avgjort at prosjekt 99991, forfattet av arkitektkontoret Jensen & Skodvin, har vunnet arkitektkonkurransen “Opplevelseshotell på Lofoten Ytterside”. Juryen har bestått av arkitekt Didrik Hvoslef-Eide (juryleder), arkitekt Stein Halvorsen, landskapsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen, Hugo Bjørnstad (ordfører i Vågan Kommune), Rolf Sandvik (Direktør for reisemålsutvikling i SIVA), John Bottheim (styreleder i Lofoten Golfbane AS) og Frode Hov (Daglig leder Lofoten Golfbane AS).

Det er Lofoten Golfbane AS som har gjennomført denne arkitektkonkurransen hvor 5 arkitektkontorer fra Norge, Sverige og Danmark har deltatt. De andre kontorene er Dorte Mandrup (København), Gert Wingardh (Göteborg), Pir II (Trondheim) og 70 grader Nord Arkitektur (Tromsø). Arkitektkontorene 70 grader Nord og Jensen & Skodvin ble i juni plukket ut til en finaleomgang. Den endelige avgjørelsen ble tatt 6. september, etter presentasjoner fra hvert av kontorene.

Jensen & Skodvin Arkitektkontor
Jensen & Skodvin arkitektkontor er blant Norges mest prisbelønte og publiserte kontorer til tross for liten produksjon. Blant en lang rekke arkitekturpriser i inn- og utland er fem nominasjoner til den prestisjetunge Mies van der Rohe prisen, mer enn noe annet norsk kontor, hvorav tre av byggene kom helt til siste runde. De har også fått Grosch medaljen (2003), Houens Fond diplom (2008), Statens byggeskikkpris, (1998, 2006), og Erich Schelling Award for Architecture (2008) samt en rekke andre priser. De er blant annet kjent for å ha tegnet Mortensrud Kirke og Juvet Landskapshotell

I jurybegrunnelsen for Jacob prisen i 2008, delt ut av statsminister Jens Stoltenberg, står blant annet: ” Jensen & Skodvin Arkitektkontor ved Jan Olav Jensen og Børre Skodvin har satt varige spor etter seg i norsk arkitektur i løpet av de 12 årene som er gått siden etableringen.”

I juryens evaluering av vinnerprosjektet heter det blant annet:
“…. publikum nærmest er på tur gjennom det ”opprinnelige” landskapet - med alle dets småskalakvaliteter, følsomt og variert bearbeidet med stor forståelse for varierte utsyn og lysinnfall fra storlandskapet utenfor…. De rå ”wireutskårete” rommene er dristig tenkt.

Juryen har stor tro på prosjektets potensiale i en videre bearbeidelse mot et hotellanlegg som har tolket stedet på en forbilledlig måte, og som en gevinst av denne genuine tolkningen også kan komme til å fremstå som et hotell vi ikke har sett tidligere.”

Økt helårsturisme i Lofoten
Lofoten Golfbane AS ønsker å etablere et internasjonalt reisemål på Hov i Lofoten. Innen 2013 planlegges det bygd et opplevelseshotell med 80 rom og en 18 hulls mesterskaps golfbane. På eiersiden er det statlige selskapet SIVA, som skal sikre sterke innovasjonsmiljøer i hele landet. SIVA er opptatt av å styrke utkantenes attraktivitet gjennom å videreutvikle reiselivsnæringen.
Med dette prosjektet kan vi tilby et unikt reiselivsmål rettet mot et nasjonalt og internasjonalt marked. Hov kan by på spektakulært landskap, historie og fornminner knyttet mot vikingetiden, i tillegg til unike fortrinn for å observere nordlys og midnattssol.

For ytterligere informasjon kontakt Frode Hov på mobil 91769809 eller epost frode@lofotengolf.no

Med vennlig hilsen
Frode Hov
Daglig leder Lofoten Golfbane AS
91769809
www.lofotengolf.no

Flere bilder er publisert på vår facebookprofil: http://www.facebook.com/pages/Destination-Hov/200138896688495Pressemelding 10 september 2011 - opplevelseshotell i Lofoten.pdf
lofotposten 10 setember 2011.pdfSe mer
     
Klapp Media